Innovatietour en nieuwjaarsreceptie

Op donderdag 12 januari 2017 vond de Vexpan Innovatietour, gecombineerd met de Vexpan nieuwjaarsreceptie, plaats bij de Observant in Amersfoort.

Beweegbare obstakels (pollers, zakpalen, bollards, vezips, wie kent nog meer benamingen?) worden in veel gemeenten vervangen door cameratoezicht. Kentekenherkenning is in opmars. Wat zijn de voordelen en wat de nadelen? Wat moet je als gemeente allemaal regelen vóór invoering van camera’s? Hoe zit het met de privacy? Is het beter voor het imago van de stad? Hoe ga je om met overtreders? Kostenoverweging?

Paul van Loon van Empaction presenteerde tijdens de Innovatietour ‘Een andere kijk op parkeren’ met als conclusie ‘bezint eer ge begint’. Er komt nog wat meer bij kijken dan pollers weghalen en camera’s ophangen. Pieter van der Roest van gemeente Delft vertelde over de invoer van camera’s in de gemeente Delft in zijn presentatie ‘Selectieve toegang met kentekencamera’s ervaringen Delft’.

Na beide presentaties werd onder leiding van Mattias Rouw (Arvoo) over dit onderwerp gediscussieerd door Walter Prot (gemeente Amersfoort), Mehmet Duzenli (Connection Systems), Paul Dinnissen (Sigmax Law Enforcements B.V.) en Michael Bresser (TMC) met alle aanwezigen.

U kunt de presentaties van dhr. van Loon (Empaction) en van dhr. van der Roest (gemeente Delft) hier downloaden: 20170112 - Innovatietour - Empaction en 20170112 - Innovatietour - Gemeente Delft

Het volledige verslag kunt u hier lezen.

Hieronder vindt u een foto-impressie: